FFWEGINNEDERLAND.NL

DIERENTUIN,PRETPARK,MUSEUM OF STRAND

 

Sprookjesfestival 14 tot en met 22 oktober Arnhem 10 jaar Feest

Het is de Groot Feest! want het Sprookjesfestival bestaat 10 jaar in  2017!

Sprookjesfiguren bevolken de straten, bossen en pleinen van Arnhem van zaterdag 14 t/m zondag 22 oktober.

Uit alle hoeken en gaten komen sprookjes om het Sprookjesfestival te vieren. Voor groot, maar vooral voor klein, is er van alles te beleven in de grootste sprookjesstad van Nederland, waar een heuse sprookjesprinses, prinses Arnerijntje, 9 dagen lang de baas is en we ‘Feest’ zullen vieren tot we niet meer kunnen!

Lees meer: Sprookjesfestival 14...

Voor het eerst organiseert de Nederlandse LEGO® club Vereniging De Bouwsteen op 9 en 10 september een groot LEGO® festijn in de Americahal in Apeldoorn.

Bouwers, verzamelaars en liefhebbers van LEGO® kunnen er hun hart ophalen.

Paleis Soestdijk Groot LEGO festijn in Americahal Apeldoorn

Foto: bezoekers van het grote LEGO® festijn kunnen onder andere Paleis Soestdijk van LEGO® bewonderen.

Tijdens het grote LEGO® festijn zijn er diverse creaties te bewonderen van leden van De Bouwsteen zoals imposante gebouwen, diorama’s van STAR WARS™, vrachtwagens en spoorbanen.

Lees meer: Groot LEGO® festijn in...

De 24e editie van het SPELLENSPEKTAKEL, het grootste spellenevenement van Nederland
11 en 12 november | Beursgebouw Eindhoven

SPELLENSPEKTAKEL 2017 EindhovenTerwijl de zomer nog in volle gang is, maakt het Beursgebouw Eindhoven zich langzaam klaar voor alweer de 24e editie van het grootste spellenevenement van Nederland: het Spellenspektakel! Jong en oud dompelen zich tijdens deze tweedaagse beurs onder in honderden spellen.

Lees meer: SPELLENSPEKTAKEL 2017...

Het bloemencorso van Zundert is het grootste corso ter wereld.

bloemencorso zundert ErwinMartensAl meer dan tachtig jaar strijden de Zundertse buurtschappen om jaarlijks de mooiste corsowagen te bouwen. Door de ongekend felle strijd tussen de buurtschappen is het corso tot wereldproporties gegroeid en vinden ontwerpers en buurtschappen steeds nieuwe manieren om de meest bijzondere wagen te bouwen.

Lees meer: Bloemencorso Zundert op...

Emmerich am Rhein, Kalkar, Neuss en Wesel vormen samen de Hanzesteden aan de Rijn

Duik in de Hanzetijd van de regio Niederrhein

Hanzesteden net over de grens in Duitsland, in de regio Niederrhein? Jazeker! Sinds kort maken de steden Emmerich am Rhein, Kalkar (inclusief Grieth), Wesel en Neuss zich onder de naam ‘Hanzesteden aan de Rijn’ sterk om de rijke geschiedenis van de Hanze weer nieuw leven in te blazen. Aan de hand van drie nieuwe arrangementen kunnen bezoekers de geschiedenis van de Duitse Hanzesteden van dichtbij beleven.

Lees meer: Te voet, per fiets of...

Bezoekers laatste Lentekermis op de Dam verwelkomd met tulpen.

Lentekermis op de Dam

 Het Tulp Festival zet dankzij het mooie weer in de eerste twee weken de hoofdstad in vuur en vlam op verschillende locaties. De nieuw gedoopte Paleiskwartiertulp is uit zijn schulp gekropen en begroet de bezoekers van de laatste Lentekermis op de Dam (foto).

Dit zijn een paar plekken waar in het Pasen-weekend een kleurrijk schouwspel van bloeiende tulpen is te bewonderen: voor het Centraal Station, bij cruiseterminals op de Piet Heynkade, in de haven van IJburg en zelfs in metrostations worden passanten verwelkomd met vrolijke tulpen.

Lees meer: Tulp Festival zet...

Nog even en dan opent ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen haar deuren.

t Veluws Zandsculpturenfestijn auto inpakken

Vanaf vrijdag 14 april is iedereen weer welkom bij dit unieke en grootste zandsculpturen evenement van Nederland, dat maar liefst tot en met 28 oktober geopend is. Buiten vind je tal van zandbeelden, maar ook binnen kun je terecht voor indrukwekkende zandcreaties die allemaal in het teken staan van het thema ‘Erop uit in eigen land’. In één van de overdekte ruimtes vind je zelfs gekleurde zandbeelden, iets wat ’t Veluws Zandsculpturenfestijn niet eerder heeft gedaan.

Lees meer: ’t Veluws...

De Ooievaart vervroegd het vaarseizoen en vaart vanwege het mooie weer aanstaand weekend al uit.

Ooievaart rondvaart Den HaagDit is een week eerder dan aanvankelijk gepland. Het is mogelijk om online je kaarten te kopen voor de rondvaart, maar vanaf dit jaar is het ook mogelijk om bij Ga Den Haag Tours en Tickets op meer locaties in de stad combitickets te kopen. Niet alleen tickets voor de rondvaart, maar ook combitickets met Madurodam, de touristtram, de Vincent van Gogh Experience in het Jan van Goyenhuis en de beklimming van de Haagse toren zijn te koop.

Lees meer: Stichting de Ooievaart...

instagram

Naar de website van de Julianatoren


 


 

Uw bericht hier

Wilt u uw pretpark, dierentuin, museum of een evenement op deze website hebben?

Mail dan uw persberichten naar nieuws@ffweginnederland.nl

Plaatsing op www.ffweginnederland.nl is gratis lees onze voorwaarden