FF weg in Nederland

De leukste dagjes weg en vakanties in Nederland

 

André Kuipers krijgt high-tech guest star in nieuwe SpaceXperience show

Indrukwekkende robot wordt co-host bij alle drie de shows in Ziggo Dome

 In SpaceXperience Into the Future LIVENa de succesvolle eerste editie van SpaceXperience-LIVE, met drie uitverkochte shows in Ziggo Dome, komt André Kuipers op zaterdag 3 november terug met een gloednieuw, spectaculair ruimteavontuur. In SpaceXperience - Into the Future LIVE neemt de astronaut het publiek mee op ruimtereis naar de toekomst. Hij krijgt daarbij hulp van een wel heel bijzondere gastartiest, een echte high-tech robot met menselijke trekjes. Ontmoet de leukste robot live en ontdek de allernieuwste technische mogelijkheden die je fantasie te boven gaan op zaterdag 3 november in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Lees meer: André Kuipers krijgt...

Diner aan boord van de VOC! in het Nationaal Archief

Speciale avondopenstelling: Diner aan boord van de VOC! in het Nationaal Archief

1 juni 2018, 17.30 – 22.00 uur

LogoAltijd al willen weten wat aan boord van een VOC-schip werd gegeten? Kom dan op vrijdagavond 1 juni naar het Nationaal Archief! Tijdens deze speciale avondopenstelling komen de VOC en de kookkunsten van Danny Jansen, tv-kok van 24Kitchen, samen. 

‘Mondprovisieboekje’ van Johanna van Riebeeck

Danny Jansen is groot fan van historische kookboeken en laat zich graag culinair inspireren door de geschiedenis.

Lees meer: Diner aan boord van de...

De beste living statues van Nederland strijden om de titel “Nederlands Kampioen”

 Op zondag 10 juni 2018 organiseert Stichting Buitenevenementen Valkenburg aan de Geul voor de negende keer het Nederlands Kampioenschap Living Statues.

NK Living Statues Valkenburg aan de Geul zondag 10 juni

Niet alleen professionals zullen hun nieuwe acts vertonen maar ook enkele ,bijna professionals, geven acte de présence.

foto:Winnaar NK 2017  Caesar versus Vercingetorix’

Vanaf 13:00 uur zullen deze straatkunstenaars die gekomen zijn vanuit alle delen van het land hun talenten showen en het publiek vermaken met hun prachtige acts. Gestreden wordt er om de titel Nederlands Kampioen en daarnaast zullen de allerbesten een uitnodiging ontvangen van het World Living Statues  in Arnhem, om deel te nemen aan het WK in 2019.

Lees meer: De  beste living...

Herbeleef 12 juli de spectaculaire MUSE Drones World Tour bij Kinepolis

Snoeiharde gitaarsolo’s, opzwepende drums en de mysterieuze sfeer die de nummers van Muse kenmerken: bij Kinepolis kun je op 12 juli de MUSE Drones World Tour in het beste beeld en geluid herbeleven. Donderdag 3 mei start de ticketverkoop.

De rockband tourde de wereld rond voor zo’n 130 concerten ter ere van het zevende studioalbum Drones. Voor het eerst kregen fans een 360 graden audiovisuele beleving tijdens het concert en die ervaring kun je in Kinepolis nu dus ook meemaken. De Engelse band trad hierbij op in het midden van de arena, waarbij lasershows en andere lichteffecten om hen heen geprojecteerd werden. Het allerbeste geluid en haarscherp beeld; muziekfans kijken hun ogen uit bij Kinepolis!

Lees meer: Herbeleef 12 juli de...

De Vincent van Gogh Experience Den haag heeft samen met de rondvaart de Ooievaart een mooi arrangement samengesteld

In Den Haag heeft Vincent van Gogh een groot aantal jaren van zijn werkende leven doorbracht.

tekening van Van Gogh herengrachtDaarom zet onze stichting Van Gogh letterlijk en figuurlijk op de Haagse kaart. 'Wij vertellen het verhaal van de kunstenaar en de mens Van Gogh die in Den Haag werd gevormd en een onwrikbare band met de hofstad had', aldus Wimmie Hofstra, voorzitter van de Vincent van Gogh Experience Den Haag.

Lees meer: De Vincent van Gogh...

Vlaggetjesdag Muiden

Vlaggetjesdag Muiden is al jarenlang een mooie traditie.

Op zondag 29 april wordt, nu voor de 18e keer, het vaarseizoen in Muiden feestelijk geopend. Vlaggetjesdag is uitgegroeid tot een ontzettend leuk en gezellig familie evenement, er is voor iedereen wat te doen! Muider schippers, Kasteel Muiderslot en Forteiland Pampus nodigen bezoekers uit om naar Muiden te komen. Diverse schepen kunnen bezichtigd worden, bijvoorbeeld Stoomschip Succes,
de driemaster Sanne Sophia, de Hydrograaf, bekend als pakjesboot van Sinterklaas, en de klipper Hoge Wier. Met de aanwezige Huizer botters kunt u tegen een geringe vergoeding een vaartochtje maken, houdt u van meer snelheid dan is wellicht een RIB tochtje iets voor u.

Lees meer: Vlaggetjesdag Muiden

Beurtvaart naar Amsterdam.

Op zaterdag 14 april vaart fietsboot “de Eemlijn”, in samenwerking met “de IJ-lijn” van de stichting MOVE uit Amsterdam, een zogenaamde beurtvaart van Amersfoort naar Amsterdam.

Gezien het grote succes van de vorige keer wordt ook dit jaar deze unieke vaart weer eenmalig aangeboden. De vaart start om 10 uur aan de Grote Koppel in Amersfoort bij de aanlegplaats van de fietsboot. Aan boord van de Eemlijn krijgt u twee keer wat te drinken en een stuk gebak. De fietsboot vaart naar Huizen. Onderweg zal de boot niet stoppen op de haar bekende op- en afstapplaatsen langs de Eem.

Lees meer: Beurtvaart naar...

Ooievaart wint tweede prijs "Leukste uitje van Nederland"

Het succes van de Ooievaart, Haagse rondvaart is in het verleden al met tal van prijzen bekroond.

Trots is de organisatie op de prijzen die ze kreeg uit Den Haag, zoals de kleine Nieuwe Stadsprijs. Maar de tweede prijs voor 'Beste uitje van Nederland' (in de categorie Zuid-Holland) is de kers op de taart.'Deze prijs is zo bijzonder, omdat het een publieksprijs is', aldus Peter Duivesteijn van stichting de Ooievaart. Vrijwel alle attracties en musea doen mee aan de verkiezing. Het bereiken van de tweede plek is dan ook een ware topprestatie. Dat er een hoge klanttevredenheid is onder de klanten van de Ooievaart wist de organisatie wel. Uit het onderzoek dat zij deden bleek dat maar liefst 94,8% van de klanten de Ooievaart aanbeveelt bij familie en vrienden.  

Lees meer: Ooievaart wint tweede...

instagram

Naar de website van de Julianatoren


 


 

Uw bericht hier

Wilt u uw pretpark, dierentuin, museum of een evenement op deze website hebben?

Mail dan uw persberichten naar nieuws@ffweginnederland.nl

Plaatsing op www.ffweginnederland.nl is gratis lees onze voorwaarden