FF weg in Nederland

De leukste dagjes weg en vakanties in Nederland

 

JONGE PANTERVROUW WERPT TWEE WELPJES

Nieuwe aanwinsten komen kritieke eerste tien dagen succesvol door

In Koninklijke Burgers’ Zoo zijn in de nacht van zaterdag 26 mei 2018 twee welpjes geboren bij de Sri Lanka panters.

Parende Panters burgers zooBeide jongen hebben de kritieke fase van hun eerste tien levensdagen inmiddels succesvol doorstaan. Op 1 januari 2018 kreeg de relatief jonge pantervrouw voor het eerst jongen: eveneens een tweeling, die de kritieke fase helaas niet heeft overleefd. Ondanks deze teleurstellende gebeurtenis was de dracht goed verlopen en had het vrouwtje belangrijke ervaring opgedaan die hoop voor de toekomst bood.

Lees meer: JONGE PANTERVROUW WERPT...

BURGERS’ Zoo schenkt vissen aan de Bristol Zoo

BURGERS’ OCEAN GROEIT UIT  TOT HOFLEVERANCIER VAN DE EUROPESE PUBLIEKSAQUARIA

Bristol Zoo (Engeland) ontvangt kosteloos in Arnhem gekweekte groene en rode koperanemonen, juweelkardinaalbaarsjes, juffertjes en een epaulethaai

De dierverzorgers en bioloog van Burgers’ Ocean zenden woensdag 23 mei om 10.00 uur vijf groene en vijf rode koperanemonen, juweelkardinaalbaarsjes, juffertjes en een epaulethaai op transport naar Bristol Zoo. Het Engelse dierenpark ontvangt de vissen en holtedieren gratis van hun Arnhemse collega’s en hoeft slechts de transportkosten voor zijn rekening te nemen.

Lees meer: BURGERS’ Zoo schenkt...

NIEUWE DRACAENA-SOORT ONTDEKT IN KONINKLIJKE BURGERS’ ZOO

WERELDPRIMEUR! WETENSCHAPPER ONTDEKT NIEUWE  DRACAENA-SOORT IN KONINKLIJKE BURGERS’ ZOO

Afwijkende groeiwijze zet Dracaena-expert op spoor bijzondere ontdekking nieuwe plantensoort in overdekt tropisch regenwoud Burgers’ Bush

nieuwe Dracaena soort in Koninklijke Burgers Zoo de Dracaena bushii 2Het overdekte tropische regenwoud Burgers’ Bush van het Arnhemse dierenpark Koninklijke Burgers’ Zoo herbergt ’s werelds grootste Dracaena-collectie. Dracaena staat ook wel bekend als Drakenbloedboom. Botanicus en Dracaena-fanaat Theo Damen heeft recent in de Bush een opzienbarende ontdekking gedaan: een Dracaena-soort die nog volstrekt onbekend was voor de wetenschap.

Lees meer: NIEUWE  DRACAENA-SOORT...

NIEUWE AZIATISCHE LEEUWIN IN BLIJDORP

Uit de dierentuin van Krakau (Polen) heeft Diergaarde Blijdorp een nieuwe (Aziatische) leeuwin ontvangen, Lalana genaamd.

 NIEUWE AZIATISCHE LEEUWIN IN BLIJDORPDeze prachtige jonge leeuwin heeft al kennis gemaakt met leeuw Aapel. Binnenkort wordt ze ook voorgesteld aan de leeuwinnen Churchilla en Bente. Blijdorp hoopt dat Aapel succes heeft bij zijn nieuwe vrouw want nakomelingen zijn zeer gewenst. Aziatische leeuwen worden in het wild ernstig bedreigd. Zij komen alleen voor in het Gir Forest, een beschermd gebied in Noordwest-India waar nog maar zo'n 300 leeuwen leven. Omstreeks 1900 waren er nog minder dan 20 Aziatische leeuwen over.

Lees meer: NIEUWE AZIATISCHE...

NEDERLANDS GROOTSTE APENKOOI IS VOLLEDIG VERNIEUWD!

Van zaterdag 21 april tot en met zondag 1 juli 2018 kunnen kinderen en volwassenen lekker gezond bewegen over een avontuurlijk parcours in Burgers’ Zoo

Van zaterdag 21 april tot en met zondag 1 juli 2018 kunnen kinderen en volwassenen lekker gezond bewegen over een avontuurlijk parcours in Burgers ZooKoninklijke Burgers’ Zoo organiseert van zaterdag 21 april tot en met zondag 1 juli 2018 in een bosrijke omgeving midden in het dierenpark Nederlands grootste apenkooi. Niet alleen is het gezond om te bewegen, maar ook is het apenkooien bij uitstek geschikt als ontspannen uitdaging voor het hele gezin. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om te klimmen, hangen, rennen, vliegen en springen over een creatief ontworpen parcours van klimtoestellen en speelattributen in de buitenlucht.

Lees meer: NEDERLANDS GROOTSTE...

DierenPark Amersfoort verwelkomt eerste Fijileguaan

Binnenkort krijgt Dierenpark Amersfoort er een vrouwtje bij

Fijileguaan aangekomen in Dierenpark AmersfoortDierenPark Amersfoort verwelkomt de eerste Fijileguaan. “Dit reptiel was nog niet eerder in ons park te bewonderen”, vertelt reptielenverzorger Paul Rodewijk. “Wij zijn dan ook erg blij met de komst van dit mooie mannetje.”

De leguaan is in het Honderdduizend Dierenhuis in de Amersfoortse dierentuin komen wonen. “De felgroene kleur van de leguaan zorgt ervoor dat hij zich goed kan verstoppen tussen de planten”, zegt de dierverzorger.

Lees meer: DierenPark Amersfoort...

Safari Resort Beekse Bergen verwelkomt zwarte neushoorns

 In Safari Resort Beekse Bergen staan gasten tijdens hun verblijf oog in oog met twee zwarte neushoorns op de Masai Mara savanne.

Safari Resort Beekse Bergen verwelkomt zwarte neushoornsIn de natuur worden zwarte neushoorns ernstig bedreigd, en in het Safari Resort wordt door middel van interactieve educatie aandacht gevraagd voor deze bijzondere dieren.
De twee zwarte neushoorns die in het Safari Resort zijn aangekomen vanuit een dierenpark in Engeland heten Dayo en Hodari en zijn beide 3,5 jaar oud .

Lees meer: Safari Resort Beekse...

Giraffe geboren in Beekse Bergen!

Bij Beekse Bergen start de lente met de geboorte van een Nubische giraffe.

Giraffe geboren in Beekse BergenIn de nacht van 19 op 20 maart is moeder Theluji, na een draagtijd van 15 maanden, bevallen van een gezonde zoon Finn. Moeder en zoon maken het goed.

Finn is geen kleintje, hij is zelfs extreem groot.

1 meter en 90 centimeter, dat is 10 centimeter langer dan normaal. Bezoekers van het Safaripark kunnen Finn bewonderen in de stal van het giraffenverblijf. De tijden van kraamvisite variëren wel, want moeder en zoon hebben hun rust nog nodig. Beekse Bergen is erg blij met de komst van Finn.

Lees meer: Giraffe geboren in...

Subcategorieën

Het laatste nieuws over de Dierentuin in Friesland Aquazoo Friesland vind je op ffweginnederland.nl

 

Het laatste nieuws uit Safaripark Beekse bergen vind je op ffweginnederland.nl.

Safaripark Beekse Bergen het park waar je je in Afrika waant

 

 

Het laatste nieuws uit Dierenpark Amersfoort vind u natuurlijk op ffweginnederland.nl

nieuws uit gaiazoo de dierentuin in Kerkrade limburg

instagram

Naar de website van de Julianatoren


 


 

Uw bericht hier

Wilt u uw pretpark, dierentuin, museum of een evenement op deze website hebben?

Mail dan uw persberichten naar nieuws@ffweginnederland.nl

Plaatsing op www.ffweginnederland.nl is gratis lees onze voorwaarden