FF weg in Nederland

De leukste dagjes weg en vakanties in Nederland

 

RECORDAANTAL BEZOEKERS VOOR AQUAZOO FRIESLAND

Medio 2017 krokodillen en zeeschildpadden verwacht

 AquaZoo Friesland heeft in de week van 1 tot en met 7 augustus een recordaantal bezoekers behaald.

Transportkist beschilderd door kidsclub aquazoo frieslandMaar liefst 7.764 gasten bezochten de vernieuwde dierentuin in deze eerste week van augustus. Uit onderzoek blijkt ook de gasttevredenheid stijgende.
Rond deze tijd vorig jaar werden onder andere de plannen voor het ijsberenverblijf geschetst. AquaZoo had behoefte aan verbetering en uitbreiding, want met circa 600 bezoekers per dag in het hoogseizoen zou het park niet levensvatbaar blijven. Een verdubbeling was het doel en dat is nu behaald.


Vestigingsmanager Jeroen Loomeijer: “We zijn enorm trots op dit record. Sinds de heropening van het park komen er steeds meer bezoekers. Op dit moment ontvangen we ongeveer 1.100 gasten per dag. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar!”
Gasttevredenheid stijgende
Uit gasttevredenheidsonderzoek blijken bezoekers met name positief te zijn over de kleine verrassingen tijdens hun bezoek. Zo worden ze bij de entree zeer enthousiast verwelkomd en kunnen ze tijdens hun wandeling spontaan door een dierverzorger bij een voedering worden betrokken. Ook is er veel meer interactie tijdens een presentatie.
De algemene gasttevredenheid werd in 2015 beoordeeld met een 7.2, nu behaalt het park gemiddeld een 7.9. De gastvriendelijkheid is van een 8.1 naar maar liefst een 9.1 gestegen. “Een mooie score, zeker gezien het hogere bezoekersaantal, dat natuurlijk ook meer inspanningen vergt. Gastgerichtheid is een van de belangrijkste kernwaarden van Libéma. Alle medewerkers zijn dan ook goed getraind en mede daardoor enthousiaster dan tevoren. We streven komende periode naar een 8+,” aldus Loomeijer.
{div float:left}

{/div}Voorbereidingen transport zeeschildpadden vanuit Malediven
AquaZoo maakt zich op voor de komst van krokodillen en zeeschildpadden in 2017. Stephanie Jessen, Hoofd Dierverzorger bij AquaZoo Friesland, begeleidt momenteel op de Malediven het transport van vier zeeschildpadden. In samenwerking met EAZA (European Association of Zoos and Aquaria) verblijven de zeeschildpadden na aankomst in Europa tijdelijk in een andere dierentuin, tot hun verblijf in AquaZoo gereed is.

Foto's transportkist: Kinderen van de Kidsclub van Marine Savers hebben op 8 augustus de transportkisten van de vier zeeschildpadden geschilderd om ze komende week een goede reis te wensen.

Zeeschildpad Opvangcentrum Marine Savers Malediven aquazoo friesland
Foto zeeschildpad: Een van de zeeschildpadden, opgevangen door Marine Savers op de Malediven, zal medio 2017 in AquaZoo Friesland te bewonderen zijn.

logo aquazoo friesland

instagram

Naar de website van de Julianatoren


 


 

Uw bericht hier

Wilt u uw pretpark, dierentuin, museum of een evenement op deze website hebben?

Mail dan uw persberichten naar nieuws@ffweginnederland.nl

Plaatsing op www.ffweginnederland.nl is gratis lees onze voorwaarden