FF weg in Nederland

De leukste dagjes weg en vakanties in Nederland

 

Aftellen naar olifantenbevalling is begonnen in DierenPark Amersfoort

De hoogdrachtige olifant Kina in DierenPark Amersfoort is ieder moment uitgerekend.

Olifantje met moeder en zus in Dierenpark Amersfoort“Het kan nu bijna gaan gebeuren, wij verwachten de kleine binnen nu en een aantal weken”, vertelt dierverzorger Sandra Nijman. “Wij zien het jong al regelmatig bewegen in de buik van de aanstaande moeder.” Een olifant is 22 maanden drachtig en binnenkort is het dan zover.

Lees meer: Aftellen naar...

Luiaard in DierenPark Amersfoort in blijde verwachting

Luiaard Amaka is in blijde verwachting in DierenPark Amersfoort.

Luiaard Amaka is in blijde verwachting in DierenPark AmersfoortTijdens de nagelknipbeurt zijn de dierverzorgers blij verrast. “Haar buik voelde anders aan dan normaal”, vertelt dierenarts Willem-jan Kitslaar. “Wij hebben toen een echo gemaakt waarin ons vermoeden van een dracht werd bevestigd”, legt de dierenarts uit.Op de echo is duidelijk te zien dat er een luiaard in de buik van Amaka groeit. “Het was een leuk en ontroerend moment toen wij het hartje zagen kloppen”, vertelt Willem-jan. Ook zijn de ribben en de ruggenwervels van het jong goed te zien.

Lees meer: Luiaard  in DierenPark...

Olifantje Yunha vermaakt zich in het zwembad in DierenPark Amersfoort

Olifantje Yunha maakt voorzichtig kennis met het buitenbad in DierenPark Amersfoort.

Yunha speelt met water in dierenpark amersfoort“De kleine reus stampt steeds vaker door het water”, vertelt dierverzorger Sandra Nijman. “De dame blijkt een echte waterrat.”Met dit lekkere weer staat de watersproeier iedere dag aan om de vijver in het olifantenverblijf goed gevuld te houden en dat zorgt voor de nodige waterpret. “Water is ook goed voor de verzorging van de huid, dus dat is dubbel plezier”, zegt Sandra. “Naast de vijver onderzoekt Yunha het verblijf steeds meer op eigen houtje. Zij ontdekt alles met haar slurf.”

Lees meer: Olifantje Yunha...

kasuariskuiken uit ei gekropen in DierenPark Amersfoort

Na bijna twee maanden broeden is helmkasuaris Jos trotse vader geworden van een kuiken.

Helmkasuaris Jos en kuiken in Dierenpark Amersfoort“Het duurde een aantal dagen langer dan verwacht, maar toen verschenen opeens de eerste barsten in het knalgroene ei”, vertelt dierverzorger Dik Eenink. Het is de eerste keer dat de Amersfoortse dierentuin een kuiken bij de gevaarlijke loopvogels kan verwelkomen. De nieuwkomer loopt dapper met zijn vader mee en komt al af en toe buiten.

Lees meer: kasuariskuiken uit ei...

instagram

Naar de website van de Julianatoren


 


 

Uw bericht hier

Wilt u uw pretpark, dierentuin, museum of een evenement op deze website hebben?

Mail dan uw persberichten naar nieuws@ffweginnederland.nl

Plaatsing op www.ffweginnederland.nl is gratis lees onze voorwaarden