FFWEGINNEDERLAND.NL

DIERENTUIN,PRETPARK,MUSEUM OF STRAND

 

Op de savanne in Safaripark Beekse Bergen is afgelopen nacht een Grévy zebra geboren.


   In de afgelopen zes weken werden er al twee jongen geboren in Safaripark Beekse Bergen en vanaf vandaag zijn er dus maar liefst drie pasgeboren Grévy zebra's op de grote vlakte te bewonderen.De Grévy zebra is de zeldzaamste zebrasoort. In de natuur wordt de soort bedreigd, voornamelijk door het verlies van habibat.

 

Lees meer: Derde Grévy zebra...

Het nieuwe zeeleeuwenverblijf in Safaripark Beekse Bergen is 14 juli officieel geopend met speciale aandacht voor de educatieve campagne rondom de 'plastic soup' problematiek.

Nieuw zeeleeuwenverblijf in Safaripark Beekse Bergen geopendParkmanager Niels de Wildt verwelkomde VN-ambassadeur Christophe Verhellen, die aanwezig om het belang te onderschrijven dat de 'plastic soup' aangepakt moet worden. Samen met rangers Rick en Stijn beantwoordde de ambassadeur vragen van de honderden aanwezige jaarkaarthouders over deze problematiek en de zeeleeuwen.

Lees meer: Safaripark Beekse...

Drieling leeuwenwelpjes geboren in Safaripark Beekse BergenIn Safaripark Beekse Bergen is leeuwin Mariska bevallen van een drieling.

Moeder en haar welpjes maken het tot nog toe goed, al zijn de kleintjes in de eerste periode erg kwetsbaar. Daarom blijven ze voorlopig samen in de kraamkamer achter de schermen. De verzorgers hebben het geslacht van de welpjes nog niet kunnen bepalen. Volgende week, tijdens de eerste ontworming, zal dat duidelijk worden. 

Lees meer: Drieling leeuwenwelpjes...

Libéma realiseert met Safari Resort Beekse Bergen unieke vakantiebestemming in Nederland!

Beekse Bergen wordt door eigenaar Libéma uitgebreid met Safari Resort Beekse Bergen waar gasten letterlijk hun vakantie tussen de dieren beleven. De realisatie van Safari Resort Beekse Bergen vergt een investering van ruim 100 miljoen euro. In een gebied van 42 hectare wordt het resort in twee fases gerealiseerd, waar luxe lodges, safaritenten en boomhutten verspreid over savannes en bosgebieden komen te staan. Safari Resort Beekse Bergen zal naar verwachting nog voor de zomer van 2018 haar eerste gasten mogen verwelkomen. Inmiddels is er gestart met de voorbereidende werkzaamheden. 

Lees meer: Safari Resort Beekse...

Safaripark Beekse Bergen is opnieuw blij verrast met een wel heel bijzondere geboorte.

Gevlekte hyena Kaidi is in haar eigen gegraven hol bevallen van twee jongen. Moeder en haar pups maken het goed, al is de eerste periode altijd spannend omdat de jongen goed en zelfstandig moeten gaan drinken. Met de komst van deze twee jongen zijn er in totaal zeven gevlekte hyena's te bewonderen in Safaripark Beekse Bergen. Dit maakt het nu de op één na grootste groep van gevlekte hyena's in dierentuinen in heel Europa.   

Lees meer: Safaripark Beekse...

De pasgeboren vijfling jachtluipaardjes hebben voor het eerst hun ruime buitenverblijf langs de wandelsafari van Safaripark Beekse Bergen ontdekt.

pasgeboren vijfling jachtluipaardjes voor het eerst naar buitenNadat de eerste durfal meteen met moeder Kate mee naar buiten rende, durfen de andere welpjes na een tijdje ook voorzichtig op ontdekkingstocht te gaan. De jongen hebben inmiddels allemaal een naam gekregen: de twee vrouwtjes heten Luna en Tazi, de drie mannetjes heten Sami, Tamu en Silas.

Lees meer: Pasgeboren vijfling...

De vijfling jachtluipaardjes in Safaripark Beekse Bergen die eerder deze maand werd geboren is vandaag preventief ontwormd.

jachtluipaardvijflingOmdat de welpjes daarvoor kort door hun verzorgers vastgehouden moesten worden, konden de verzorgers meteen het geslacht bepalen. Het nestje blijkt uit drie mannetjes en twee vrouwtjes te bestaan.

Lees meer: Pasgeboren...

Sinds eerste kerstdag zijn er opvallend veel dieren geboren in Safaripark Beekse Bergen.

giraffe geboren in de Beekse BergenIn één week tijd werden de dierverzorgers vrijwel iedere dag verrast met gezinsuitbreiding bij diverse diersoorten. In totaal zijn er zeven dieren geboren, waaronder een giraffe, twee zwarte paardantilopen, twee impala's, een nijlantilope en een Kaapse buffel.

Lees meer: Geboortegolf in...

instagram

Naar de website van de Julianatoren


 


 

Uw bericht hier

Wilt u uw pretpark, dierentuin, museum of een evenement op deze website hebben?

Mail dan uw persberichten naar nieuws@ffweginnederland.nl

Plaatsing op www.ffweginnederland.nl is gratis lees onze voorwaarden