FF weg in Nederland

De leukste dagjes weg en vakanties in Nederland

 

Dieren verkennen voor het eerst de grote savanne op Safari Resort Beekse Bergen

 De dieren op Safari Resort Beekse Bergen ontdekken deze week voor het eerst de grote ‘Serengeti’ savanne. Giraffen, zebra’s, gnoes, waterbokken, struisvogels en dromedarissen bevolken sinds deze week de nieuwe savanne.

Giraffen verkennen de grote savanne van Safari Resort Beekse Bergen

Zo kunnen ze alvast wennen aan hun nieuwe verblijf en de mooie grote vlakte in het resort en zorgen ze letterlijk voor volop levendigheid voor de lodges op het Safari Resort.
De vlaktes werden deze week voor het eerst geopend voor verschillende dieren op het Safari Resort. Martin van Hees, Zoölogisch Manager van Beekse Bergen: “Voor de dieren is het prettig om volledig geacclimatiseerd te zijn als de eerste gasten gaan arriveren. De waterbokken, zebra’s, gnoes, struisvogels, giraffen en dromedarissen verkenden vol enthousiasme hun nieuwe verblijf.”

Lees meer: Dieren verkennen voor...

Derde Grévy zebra geboren in Safaripark Beekse Bergen!

Op de savanne in Safaripark Beekse Bergen is afgelopen nacht een Grévy zebra geboren.


   In de afgelopen zes weken werden er al twee jongen geboren in Safaripark Beekse Bergen en vanaf vandaag zijn er dus maar liefst drie pasgeboren Grévy zebra's op de grote vlakte te bewonderen.De Grévy zebra is de zeldzaamste zebrasoort. In de natuur wordt de soort bedreigd, voornamelijk door het verlies van habibat.

 

Lees meer: Derde Grévy zebra...

Safaripark Beekse Bergen opent nieuw zeeleeuwenverblijf

Het nieuwe zeeleeuwenverblijf in Safaripark Beekse Bergen is 14 juli officieel geopend met speciale aandacht voor de educatieve campagne rondom de 'plastic soup' problematiek.

Nieuw zeeleeuwenverblijf in Safaripark Beekse Bergen geopendParkmanager Niels de Wildt verwelkomde VN-ambassadeur Christophe Verhellen, die aanwezig om het belang te onderschrijven dat de 'plastic soup' aangepakt moet worden. Samen met rangers Rick en Stijn beantwoordde de ambassadeur vragen van de honderden aanwezige jaarkaarthouders over deze problematiek en de zeeleeuwen.

Lees meer: Safaripark Beekse...

Drieling leeuwenwelpjes geboren in Safaripark Beekse Bergen!

Drieling leeuwenwelpjes geboren in Safaripark Beekse BergenIn Safaripark Beekse Bergen is leeuwin Mariska bevallen van een drieling.

Moeder en haar welpjes maken het tot nog toe goed, al zijn de kleintjes in de eerste periode erg kwetsbaar. Daarom blijven ze voorlopig samen in de kraamkamer achter de schermen. De verzorgers hebben het geslacht van de welpjes nog niet kunnen bepalen. Volgende week, tijdens de eerste ontworming, zal dat duidelijk worden. 

Lees meer: Drieling leeuwenwelpjes...

instagram

Naar de website van de Julianatoren


 


 

Uw bericht hier

Wilt u uw pretpark, dierentuin, museum of een evenement op deze website hebben?

Mail dan uw persberichten naar nieuws@ffweginnederland.nl

Plaatsing op www.ffweginnederland.nl is gratis lees onze voorwaarden