AquaZoo Friesland verwelkomd Krokodillen

Jeroen Loomeijer links en Sjoerd Feitsma rechts openden het krokodillenverblijf

 Meer dan duizend jaarkaarthouders vierden gisteren tijdens een speciale avondopenstelling de komst van vier nijlkrokodillen in AquaZoo Friesland.

Jeroen Loomeijer links en Sjoerd Feitsma rechts openden het krokodillenverblijfVoor het eerst mochten zij een kijkje nemen bij de spannende dieren in hun spiksplinternieuwe verblijf, welke geopend werd door Sjoerd Feitsma, wethouders van gemeente Leeuwarden en Jeroen Loomeijer, vestigingsmanager van AquaZoo.

Eerder deze week arriveerden de vier Nijlkrokodillen in AquaZoo.

alle aanwezigen werden getrakteerd op een krokodillengebakjeDe verzorgers hebben de namen Jamilia, Azizi, Rafiki, La Lajita voor de krokodillen gekozen. Naast vier echte krokodillen ligt er in het ruime verblijf, met onder andere een grote waterval, ook een nep-krokodil. Bezoekers kunnen zo eens de ruwe huid van een krokodil voelen. 

Stichting Wildlife heeft een ‘foute souvenirwinkel’ toegevoegd aan het verblijf.

Daar leren bezoekers  wat ze op vakantie beter niet kunnen kopen. De vier krokodillen in AquaZoo zijn via de Stichting Wildlife ook beschikbaar ter adoptie. Met het geld van donateurs en adoptieouders onersteunt Stichting Wildlife diverse natuurbeschermingsprojecten. 

Feestweekend in AquaZoo!

Komend weekend zijn er in AquaZoo extra krokodillen-activiteiten te beleven om de opening van het nieuwe verblijf te vieren. Kinderen kunnen zich bijvoorbeeld laten schminken als krokodil en er staat een groot krokodillenspringkussen.

  
Nijlkrokodillen 

Nijlkrokodillen kunnen zowel op het land als in het water vlot vooruit. Door met hun staart heen en weer te bewegen kunnen ze in het water tot wel 30 kilometer per uur halen. Maar ook op het land komen ze snel vooruit en lopen ze tot wel 17 kilometer per uur! Jagen doet de nijlkrokodil meestal alleen. Hij sluipt naar zijn prooi toe, die hij vervolgens razendsnel vastpakt en verdrinkt in het water. Het opeten van zijn prooi doet hij op het land, aangezien hij niet onder water kan slikken.

Foto boven: Jeroen Loomeijer (links) en Sjoerd Feitsma (rechts) openden het krokodillenverblijf.
Foto rechts: alle aanwezigen werden getrakteerd op een krokodillengebakje!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *