Bloemencorso Zundert op zondag 3 september

bloemencorso zundert ErwinMartens

Het bloemencorso van Zundert is het grootste corso ter wereld.

bloemencorso zundert ErwinMartensAl meer dan tachtig jaar strijden de Zundertse buurtschappen om jaarlijks de mooiste corsowagen te bouwen. Door de ongekend felle strijd tussen de buurtschappen is het corso tot wereldproporties gegroeid en vinden ontwerpers en buurtschappen steeds nieuwe manieren om de meest bijzondere wagen te bouwen.

Het corso in Zundert wordt geheel gedragen door vrijwilligers.

Het kweken van de dahlia’s, het onderhoud van de bloemenvelden, de bouw van de wagens tot en met de organisatie van het evenement zelf – alles is het resultaat van de onbezoldigde inzet van de Zundertse gemeenschap. Jong en oud is betrokken bij het corso, en het corsovirus gaat over van generatie op generatie. De ontwerpen van 2017, die voor het grootste deel inmiddels bekend zijn, laten een grote diversiteit zien. De ontwerpers zijn evenals de bouwers vrijwilligers uit de Zundertse gemeenschap, en het ontwerpersbestand van 2017 vormt een mix van jonge debutanten en ervaren ontwerpers.

De corsowagens worden gebouwd gedurende de zomermaanden.

Elke buurtschap heeft daarvoor een grote tent, die gedurende de zomer het tweede huis is van talloze jonge en oudere Zundertenaren. Daarnaast kweken de buurtschappen zelf dahlia’s voor de wagens. Het aanbrengen van de dahlia’s gebeurt in het laatste, hectische weekend direct voor het corso. De bloemen blijven immers maar een paar dagen goed. Per buurtschap werken honderden mensen om de monsterklus te klaren. 

Zundert leeft voor het corso.

Duizenden vrijwilligers hebben het corso als hun levenswijze en spenderen hun zomervakantie om de schitterende dahliareuzen op tijd en zo goed mogelijk af te krijgen. Bouwers en ontwerpers van de wagens krijgen het corso met de paplepel ingegoten. In een sympathieke competitie gaan ze jaarlijks met elkaar de strijd aan. Het wedstrijdelement is niet meer weg te denken uit het corso.

De stoet op zondag vormt het hoogtepunt van het corso. De prijzen worden bekendgemaakt nog tijdens de stoet, als de wagens voor de tweede keer de hoofdtribune passeren op de Zundertse Markt. Alleen de winnende wagen mag stoppen, wat steevast resulteert in de ‘Zundertse jubel’, een ongepolijste vreugde-uitbarsting waar bouwers van de winnende wagen elkaar huilend in de armen vallen en hun vreugde uitschreeuwen. Op maandag 5 september erna staan de wagens de hele dag tentoongesteld voor het publiek.

Entreeprijzen

Entree parcours corsozondag: € 10 (€ 9 voorverkoop), kinderen t/m 12 jaar gratis

Entree tentoonstelling corsomaandag: € 4 (€ 3,50 voorverkoop), kinderen t/m 12 jaar gratis.

Tribunekaarten vanaf € 10,- (op basis van beschikbaarheid)

Verkoopinformatie en reserveringen: tel +31 (0)76 597 1399

Online voorverkoop en informatie via www.corsozundert.nl

Facebook / Twitter / Instagram: corsozundert

Download de corso-app (beschikbaar voor Android en iOS)

 

Bereikbaarheid

Zundert ligt tussen Breda en Antwerpen, en is met de auto het beste bereikbaar via afslag 1 Meer/Zundert vanaf de A16/E19. Er is voldoende parkeergelegenheid dichtbij het corso-parcours. Met openbaar vervoer reist u vanaf het station van Breda met lijn 115 naar Zundert. Op corsozondag is er speciaal een zeer frequente dienstregeling.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *