De beste living statues van Nederland strijden om de titel “Nederlands Kampioen”

NK Living Statues Valkenburg aan de Geul zondag 10 juni

 Op zondag 10 juni 2018 organiseert Stichting Buitenevenementen Valkenburg aan de Geul voor de negende keer het Nederlands Kampioenschap Living Statues.

NK Living Statues Valkenburg aan de Geul zondag 10 juni

Niet alleen professionals zullen hun nieuwe acts vertonen maar ook enkele ,bijna professionals, geven acte de présence.

foto:Winnaar NK 2017  Caesar versus Vercingetorix’

Vanaf 13:00 uur zullen deze straatkunstenaars die gekomen zijn vanuit alle delen van het land hun talenten showen en het publiek vermaken met hun prachtige acts. Gestreden wordt er om de titel Nederlands Kampioen en daarnaast zullen de allerbesten een uitnodiging ontvangen van het World Living Statues  in Arnhem, om deel te nemen aan het WK in 2019.

 

Parcours en Programma.

De start van het parcours vindt plaats bij het sport en recreatiecentrum “ de Polfermolen” gelegen nabij het Odapark. Vanuit de start wordt een aanlooproute aangegeven die leidt langs alle Living Statues door hartje Valkenburg. De route is door bezoekers te lopen vanaf 13:00 tot 17:00 uur.

{module google}

In het nieuw gerenoveerde centrum van Valkenburg aan de Geul zal dit jaar de finale van het 9e Nederlandse kampioenschap plaatsvinden. Hier worden alle deelnemers in defilé om 17:30 uur nog eens gepresenteerd, waarna de jury de officiële uitslag bekend zal maken. Deze einduitslag komt niet alleen tot stand door een professionele jury, ook de mening van het publiek is van belang! Zowel bij de start als op het parcours zijn deelname formulieren met stembiljetten aanwezig, waarmee gestemd kan worden op het mooiste en beste levende beeld.

 

Straattheater.

Op en rond het parcours zullen diverse vormen van straattheater te zien zijn, die uiteraard niet mededingen naar de titel maar wel voor het vermaak van het publiek een aangename afwisseling zullen zijn. Zo zijn er ladder-verplaatsers een enthousiaste interactieve act, waarbij gedreven mannetjes het publiek aan het werk zet en meenemen  in hun wereld. Verder zullen er Classic cars, automobiel historie met heroïsche pioniers in fraaie boliden op een non-verbale improvisatie van beeld, beweging en effecten te bewonderen zijn.

Optreden voormalig wereldkampioen

Zondag 10 juni centrum Valkenburg aan de Geul, vanaf 13.00 uur

 

John Eicke , meervoudig wereldkampioen , artistiek leider van het World Living Statues festival en tevens jurylid van het NK, komt optreden vanaf 16:30 tot aan de prijsuitreiking 17:30 uur. Hij zal het publiek opwarmen en zijn kunsten vertonen.

En in het Odapark staan geen amateurs. Er doet 1 amateur mee, de winnaar van de amateurs van Arnhem

Bent u individueel of in groepsverband geïnteresseerd om deel te nemen als amateur in het Odapark, dan laat ons dit weten via e-mail info@worldlivingstatues.nl  voor nog meer info zie ook www.worldlivingstatues.nl

Valkenburg aan de Geul: NK Living Statues
Zondag 10 juni 2018
Van 13.00 tot 17.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *