De KunstRAI valt dit jaar vroeg!

KunstRai Amsterdam

De 34ste editie  van de KunstRAI/Art Amsterdam

KunstRai AmsterdamVan woensdag 4 tot en met zondag 8 april vindt in de Amstelhal van Amsterdam RAI de 34ste editie plaats van de KunstRAI/Art Amsterdam, de beurs voor hedendaagse autonome en toegepaste kunst. Behalve hedendaagse schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie tonen 90 deelnemende galerieën ook toegepaste kunst, design en sieraden. Er is dit jaar weer heel veel te beleven in en rondom de stands:

Focus Barcelona
Zeven galerieën uit Barcelona zijn uitgenodigd om, na Berlijn en Antwerpen, hun stad, die een internationale reputatie heeft op het gebied van de hedendaagse kunst, op de KunstRAI te vertegenwoordigen.

Solostands, RAW Edge Stands
25 galerieën richten naast hun stand ook een solostand in waarin ze het werk van één van hun kunstenaars extra aandacht geven. Tien jonge galerieën presenteren zichzelf in een kleine RAW-Edge stand. 

My second skin – Barbara Broekman
Een speciale plek is ingeruimd voor een monumentaal werk van de Amsterdamse kunstenares Barbara Broekman. Voor het werk ‘My second skin’ heeft Barbara Broekman 46 verschillende textieltechnieken uitvergroot en samengesteld tot een grote tent van 5 x 9 x 5 m. In dit project maakt Broekman (Amsterdam, 1955) de rijke geschiedenis van de textielcultuur tastbaar door een ruimte te maken van textiel over textiel. In een tijd waarin textiel is verworden tot een wegwerpartikel brengt zij een ode aan het vakmanschap van textielarbeid uit alle delen van de wereld.

Kunstkabinet voor de jonge kunstliefhebber met werk tot € 1.500,-
Ten behoeve van de startende verzamelaar met liefde voor kunst maar een kleine beurs, wordt voor de tweede keer een Kunstkabinet ingericht waar werk tot € 1.500,- van veel deelnemende galerieën te vinden zal zijn.

A Curious Affair – avondprogramma
Qlick Gallery organiseert op donderdagavond 5 april een avondprogramma voor jonge kunstliefhebbers. Er wordt onder meer een crash course kunstverzamelen gegeven, onder leiding van de Young Collectors Circle. Club Classique laat een stuk van Shostakovich horen, gespeeld door topmuzikanten. De avond wordt afgesloten met een nachtelijke rondleiding met zaklampen over de beurs. Geïnteresseerden kunnen zich voor deze avond aanmelden.

De Kersentuin
Net als in de voorgaande jaren is de Kersentuin onderdeel van het backstage programma op de KunstRAI,  vormgegeven door de Amsterdamse KERSGALLERY. In de tentoonstelling zal wederom een selectie van monumentale beelden en kleinere sculpturen te zien zijn met dit keer als onderwerp: portretten. Een spannende mix van jong talent en gerenommeerde kunstenaars!

WOW
WOW is een creatieve Amsterdamse broedplaats aan de Wildzanghlaan, waar jonge, onlangs afgestudeerde kunstenaars wonen en werken. Er is uitgebreid gelegenheid om elkaar te inspireren en samen te werken. Dit resulteert in intrigerende cross-overs tussen beeldende kunst, mode, design, muziek en film, waarvan op de KunstRAI een selectie wordt getoond.

 Willem de Kooning Academie

Studenten van de Willem de Kooning Academie uit Rotterdam krijgen de gelegenheid hun werk op de KunstRAI aan een groot publiek te tonen in een eigen Backstage ruimte.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *