De leukste steden om carnaval te vieren

leukste steden carnaval

Voor velen is carnaval “het feest der feesten” en wordt er het hele jaar uitgekeken naar dit gezellige en leuke feest dat vooral in het zuiden wordt gevierd. Carnaval is perfect om een aantal dagen per jaar jezelf te laten gaan en even nergens meer zorgen om hoeven te maken. Naast originele carnavalskleding om te dragen, moet je ook weten wat de gezelligste steden zijn om carnaval te vieren. Daarom hebben wij de leukste steden om te feesten op een rijtje gezet!

Tilburg

Carnaval wordt in Tilburg, de Kruikenstad, afgetrapt met de kroegendwééltocht. Mensen gaan op deze vrijdagavond de straten op met als doel om zoveel mogelijk kroegen te bezoeken. Is het jou gelukt om alle kroegen te bezoeken? Dan krijg je een batch. De zondag in Tilburg staat in het teken van de carnavalsoptocht.

Maastricht

Carnaval is ook in Maastricht een enorm groot feest. Maastricht wordt dan ook niet voor niets dé carnavalsstad van Nederland genoemd. Bezoekers van carnaval in Maastricht komen door het hele land om dit euforische feest in de (misschien wel) gezelligste stad van Nederland mee te maken. In Maastricht wordt er tijdens carnaval vooral buiten feest gevierd.

Breda

Breda staat tijdens carnaval bekend om de optocht in Kielegat. Deze carnavalsoptocht wordt vaak toch de mooiste van Nederland genoemd. Het is dan ook een aanrader om deze optocht te bezoeken. Ook voor het feesten is Breda een gezellige stad om carnaval te vieren.

Sittard

Sittard is de stad met één van de grootste opening van de carnavalsperiode. Onder begeleiding van muziek verzamelen duizenden mensen zich om carnaval op unieke wijze in te luiden. Om 23:11 overhandigd de burgemeester de sleutel aan de stadsprins. Hiermee kan de carnavalsgekte losbarsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *