De Vincent van Gogh Experience Den haag heeft samen met de rondvaart de Ooievaart een mooi arrangement samengesteld

tekening van Van Gogh herengracht

In Den Haag heeft Vincent van Gogh een groot aantal jaren van zijn werkende leven doorbracht.

tekening van Van Gogh herengrachtDaarom zet onze stichting Van Gogh letterlijk en figuurlijk op de Haagse kaart. ‘Wij vertellen het verhaal van de kunstenaar en de mens Van Gogh die in Den Haag werd gevormd en een onwrikbare band met de hofstad had’, aldus Wimmie Hofstra, voorzitter van de Vincent van Gogh Experience Den Haag.

De Vincent van Gogh Experience Den haag heeft samen met de rondvaart de Ooievaart een mooi arrangement samengesteld. U kunt een vanaf 29 april een vaartocht combineren met een bezoek aan de pop-up tentoonstelling in het Buitenmuseum. Op 2e Pinksterdag 21 april koppelen we de vaartocht zelfs aan een lezing.

 {module google}

Vaartocht

We varen langs een groot aantal plekken waar de kunstenaar geweest is. We varen in het kielzog van Van Gogh. Ruim 6 jaar woonde en werkte hij in deze stad. Als 16-jarige kunsthandelaar in opleiding maakte hij hier kennis met de wereld van de kunst. Later wortelt en groeit Van Gogh als beginnend kunstenaar nog meer in het Haagse stadsleven. Met brieven, aquarellen, tekeningen en zijn eerste schilderijen in de (virtuele) hand beleven we het Den Haag van Vincent van Gogh.

 

Van Gogh in het meest exclusieve museum van Den Haag 
In het Jan van Goyenhuis van het Buitenmuseum is de pop-up tentoonstelling over Vincent van Gogh in Den Haag te zien. U wordt in het woonhuis van één van de beroemdste landschapschilders van de Gouden Eeuw in een huiselijke sfeer ontvangen en doet een stap terug in de tijd en waant u zich in de meest roemruchte periode. Voor Van Gogh was deze buurt een belangrijke inspiratiebron. De schaduwkant van de Haagse industrialisatie met haar vervuilende fabrieken, arbeiders, wezen en liefdadigheidsinstellingen werden door hem vereeuwigd. Ook woonde Vincent van Gogh 4 jaar in deze buurt. De pop-up tentoonstelling gaat over de Haagse periode van Vincent van Gogh. Het werk en de brieven van Van Gogh die met de directe omgeving te maken hebben, worden op banners getoondDe tentoonstelling brengt een ode aan de 6 jaar die Van Gogh in Den Haag doorbracht en is in zes talen vertaald.

Praktische informatie
Data:

  • 29 april 2018
  • 21 mei 2018
  • 2 september 2018
  • 23 september 2018
  • 14 oktober 2018

Tijd: 15.00 – 17.30 uur

Duur: 2 uur en 30 minuten

Vertrek: Bierkade 18B havenkantoor, graag 15 minuten van tevoren aanwezig.

Prijs: €19,50 per volwassenen, €10,00 per kind, inclusief koffie/koek in Buitenmuseum. Ook

Boeken: online www.ooievaart.nl

 

 

Van Gogh

www.buitenmuseum.com of www.vincentvangoghexperience.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *