Dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote opent Indonesische specerijentuin

Dierenpark Taman Indonesia opent Indonesische specerijentuin

Bijzonder bezoek zaterdag bij dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote.

De Indonesische ambassadeur I Gusti Agung Wesaka Puja verrichtte de officiƫle opening van de nieuwe specerijentuin in de kruidenkas, kebun rempah rempah genaamd.

Dierenpark Taman Indonesia opent Indonesische specerijentuinCrowdfunding voor de specerijentuin
Boer en zus Diederik en Marlisa Wareman broer startten vorig jaar een crowdfundingsactie om hun droom van een eigen specerijentuin te verwezenlijken; een eigenIndonesische specerijentuin.

Door keihard te werken, werd een bedrag van maar liefst 20.000 euro ingezameld. Met dat geld kon de kruidendroom in vervulling gaan. Een prachtig entreegebouw is verrezen en vormt de markante ingang van het Indonesische dierenpark. Door de Balinese inzegening is het gebouw niet alleen het thuis van specerijen, lekkernijen en evenementen, het ademt ook een unieke energie; de Lingga Yoni energie. Taman Indonesia is nu de eerste plek in Nederland waar de Lingga Yoni te bewonderen is.

 

lingga yoni in  Dierenpark Taman Indonesia opent Indonesische specerijentuinLingga Yoni

De Lingga (mannelijke energie) Yoni (vrouwelijke energie) symboliseert evenwicht, harmonie en vruchtbaarheid waardoor het leven zich kan blijven manifesteren. Een evenwicht dat nodig is omdat het universum en alles op aarde bestaat uit dualiteit.

 

Opening specerijentuin in Taman Indonesia werd uit de grond gestampt, met daarin een Indonesische specerijentuin, zitgelegenheid en winkel.

Afgelopen zaterdag wasvolgde de feestelijke opening. De Balinese community verzorgde een prachtig ritueel waarbij er offers voor bij de Linggam Yoni werden gelegd, in het midden van de specerijentuin. De Indonesische ambassadeur strooide symbolische de eerste rijstzaadjes in de sawa samen met eigenaren Diederik en Marlisa. In de specerijentuin worden verschillende kruidenplanten getoond die in Nederland honderden jaren geleden al een intrede hebben gemaakt, waaronder: koffie, thee, kruidnagel, peper, cacao, komijn en nog veel meer. De tuin toont ook aarnaast wil het park ook de onbekendere kruidenplanten laten zien, zoals: sereh, kemangi, en jeruk purut en fruitbomensoorten zoals: pisang, papaya en mango.

Aan de specerijentuin is ook een educatieve specerijenroute gekoppeld. BDe bezoekers kunnen via de QR codes bij de plant in de tuin meer te weten komen over de planten, de verzorging, maar ook hun medicinale werking of gebruik inbij recepten.

 

 

Meer informatie over de specerijenroute staat op kun je vinden op de website: http://www.taman-indonesia.nl/specerijenroute

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *