Een dagje uit in Noord Holland

Noord Holland

Als we het hebben over een dagje uit in een Noord Hollandse stad, wordt er al gauw gedacht aan Amsterdam. Amsterdam dreigt soms overspoeld te worden door toeristen. Het aantal toeristen uit het buitenland neemt in ons land toe, maar het lijkt erop dat de toeristenstroom zich beperkt tot de centrale bezienswaardigheden in onze meest bekende trekpleisters zoals Amsterdam. Wat je als toerist vaak niet kent zijn de vele mooie minder bekende stekjes rondom de hoofdstad. In West Friesland, bijvoorbeeld, zijn er veel pareltjes te ontdekken.

Het pittoreske Hoorn, een waar VOC pareltje

Rond het IJsselmeer vindt je veel mooie oud-Hollandse dorpjes, een collectie van de meest authentieke stukjes van ons land. De vissersdorpjes in Monnickendam, Marken, Edam en één van de hoogtepunten: de VOC stad Hoorn, met een rijk verleden. In de zeventiende eeuw was Hoorn één van de belangrijkste VOC steden en werd, net als Amsterdam, een welvarende plaats. Tegenwoordig kan je als bezoeker die gouden tijden terugproeven in de diverse historische monumenten.

Wat kun je allemaal beleven in Hoorn?

Geniet van de rijke historische plaats Hoorn en combineer je reis met een bezoek aan het stadscentrum. Een rondleiding zou geen verkeerde keuze zijn, of vergaar wat informatie over deze bijzondere stad. Je kunt in Hoorn ook prima shoppen en je dag afsluiten met een heerlijk diner bij het haventje. Ben je meer van sportieve activiteiten, dan ben je in Hoorn ook op het goede adres. Rondom de haven zijn er voldoende mogelijkheden voor liefhebbers van watersport. Als je eerder “rustige watersport” prefereert, kom je hier als visser ook erg goed uit de voeten. Huur een bootje en ga uit op snoekbaars avontuur, terwijl je pracht van de Noord Hollandse natuur bewondert. Het IJsselmeer staat bij de visliefhebbers bekend als een snoekbaars walhalla. Ben je geen visfanaat en blijf je liever op het vasteland, dan bieden de duinen en stranden meer dan genoeg moois.

Extra tips voor je bezoek aan Hoorn

De bereikbaarheid en parkeermogelijkheden

Een goedkoop dagje uit betekent ook zo efficiënt mogelijk met het budget omgaan. Wij raden je aan om te kijken welke kortingsmogelijkheden en online te vinden zijn en bespaart misschien zomaar 50% op bepaalde bezienswaardigheden of activiteiten. Met de auto doe je er vanaf Amsterdam drie kwartier over om in Hoorn te komen. In het centrum is parkeren geen plezier, bovendien ben je gelimiteerd tot een parkeertijd van twee uur. Gelukkig zijn in de nabijheid voldoende parkeergarages met een gunstig uurtarief.

Tips rond Hoorn

Ben je in Hoorn en wil je meer bijzondere dorpjes ontdekken? Overweeg dan zeker vissersdorpjes en steden zoals Volendam en grotere steden als Alkmaar en Haarlem met musea en tal van uitgaansgelegenheden. Maak je reis compleet met een culturele en spannende Museumstoomtrein, waarmee je lange historische parels van Noord Holland rijdt, waaronder Hoorn en Enkhuizen. Jij en je kinderen kunnen hier een vermakelijk lesje cultuur krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *