HET Lowlands LITERATUURPROGRAMMA IS BEKEND!

Met onder andere Heleen van Royen, Saskia Noort, Erik Jan Harmens, Carolien Spaans, Saskia de Coster, Niña Weijers, Alex Boogers, Marieke Lucas Rijneveld en Jean-Marc van Tol

Van 17 t/m 19 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de zesentwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Een breed scala aan muziek, filosofie, comedy en wetenschap: Lowlands heeft voor ieder wat wils. Zo ook voor de echte boekenwurmen! Iedere dag doen gerenommeerde schrijvers, dichters, verhalenvertellers en andere literaire veelvraten onder de noemer Lowlands Bookstore een boekje open in spannende voorstellingen en interessante talkshows.

Noorts Writers Rock
Literair spektakel met bestsellerauteur Saskia Noort en de supernova-esk talenten Elfie Tromp, Laura van der Haar en Stella Bergsma. Met deze Fab Four kun je niet missen.

Heleen van Royen
Haar nieuwe bestseller over 365 dagen monogame seks kust zelfs in de braafste Hendriks hun innerlijke voyeur wakker. Maar waarom moest dat in een boek? Alle reden voor een indringend vraaggesprek met Jasper Henderson.

Babs’ Woordsalon
Spoken-wordqueen Babs Gons ontvangt Alex Boogers, Marieke Lucas Rijneveld, Radna Fabias, Dean Bowen, Steffen Morrison en vaste salonmuzikant Mirte Hartland om te reflecteren op het thema Verleiding. Niet te weerstaan.
 
Is Er Leven Na De Dood/Drank?
Openhartig dubbelinterview met Carolien Spaans en Erik Jan Harmens die met Jasper Henderson in gesprek gaan over leven en dood, rijkdom en verlies, en wil en dank.
 {module google in text}
Junkieverdriet
De Nederlandse en Vlaamse dichters Daniël Vis, Tijdelijke Toon, Anne van der Heijden, Maarten Inghels en Charlotte Van den Broeck vertellen presentator Ellen Deckwitz messcherp en overrompelend over de invloed van dichter Jotie T’Hooft en Junkieverdriet op hun eigen met drugs en eenzaamheid doorspekte werk. Geheid verslavend.
 
Linnaeus Boekhandel
Deze onvermoeibare lettertijgers staan het hele weekend voor je klaar met stapels boeken van optredende auteurs en dichters, én razend populaire signeersessies.
 
Literaire Peepshow
Leve de seksuele bevrijding van de literatuur! Met hosts Heleen Debruyne en Daan Borrel, seksscène-recensies van Joost De Vries en oplossingen van Alma Mathijssen. En de inbreng van het opgehitste publiek natuurlijk.
 
Mensen Zeggen Dingen
Aangevoerd door MC Teddy Tops storten Sabina Lukovic, L-Deep en Joost Oomen zich op Lowlands vol vuur op een wervelende wirwar van comedy, spoken word, poëzie, proza en (muziek)theater met een almaar uitdijende groep woordkunstenaars – gewapend met niets anders dan een pen en microfoon.

Poëziebordeel
In dit huis van dichterlijke zeden op Cape Lowlands zitten wulpse courtisanes en bedjonkers voor mannen én vrouwen klaar om je de meest wellustige gedichten in te fluisteren.
 
Time’s Up
Korte, vlijmscherpe taalperformances van Niña Weijers, Simone Atangana Bekono, Saskia De Coster, Corinne Heyrman en Livia Franchini, die onder leiding van presentatrice Lisa Weeda een beerputje opendoen over o.a. racisme, #metoo en de stokoude bril waarmee hij en zij tegen haar en hem aankijken.

Woorden met Waumans
Live-podcast van schrijver Rob Waumans, met aan zijn lippen schrijver Arjen van Veelen en Fokke & Sukke-tekenaar Jean-Marc van Tol. Als de webfeeds dat maar houden.

Lees hier meer over alle shows en auteurs!

Eerder werd bekendgemaakt dat GorillazKendrick LamarN.E.R.D.The War On DrugsDua LipaJames BayBonoboDropkick MurphysGavin JamesGrizzly BearKing Gizzard & The Lizard WizardNile Rodgers & CHICPatti SmithRag’n’Bone ManRichie Hawtin CLOSESpinvisDe StaatStormzyThe Tallis ScholarsTom Odell en vele andere acts naar Lowlands komen. Via de LL18 Spotify Playlist zijn al deze acts te beluisteren.

Het volledige programma tot nu toe is te vinden op www.lowlands.nl. Binnenkort volgen meer bevestigingen!

—–
A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE

17 + 18 + 19 augustus 2018
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
lowlands.nl

Festivalticket (3 dagen festival + camping + pendelbus): €185,- excl. €10,- servicekosten. 
UITVERKOCHT

Parkeerticket: €15,- incl. servicekosten. €25,- aan de poort. 

Gllamcamp: luxe overnachten in diverse accommodaties, verschillende prijzen. Meer info: gllamcamp.nl                

Lowlands treinretour: €19,-

Bustickets voor busreizen vanuit heel Nederland: eventtravel.nl/                 
 

A Campingflight to Lowlands Paradise 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door Heineken, Bacardi, Rabobank en Coca-Cola. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *