Hyenapup voor het eerst naar buiten in DierenPark Amersfoort

Hyenajong naar buiten met ouders in dierenpark amersfoort

Hyenapup zet eerste stapjes buiten in DierenPark Amersfoort

Hyenajong naar buiten met ouders in dierenpark amersfoortDe jongste telg van de hyenafamilie zette vanmorgen haar eerste stapjes buiten. “Het kleintje liet even op zich wachten, maar kwam toen rustig naar buiten”, vertelt roofdierverzorger Rob Holterman. “De jonge dame is haar nieuwe omgeving nu volop aan het ontdekken en alles verloopt goed.”

 

 {module google in text}

Het jong is nu iets meer dan twee maanden oud en zij is de afgelopen tijd flink gegroeid. “Nu is zij groot en sterk genoeg om mee naar buiten te gaan”, vertelt de roofdierverzorger. “Wij hebben ook een naam voor de dame bedacht. Zij heeft de naam Cheka gekregen, dat in het Swahili ‘lachen’ betekent.”

De hyenapup werd eerder dit jaar op 18 maart geboren en is daarmee het vijfde lid van de hyenafamilie.  Naast de nieuwkomer wonen ook de vader, moeder, oudere broer en zus in de Amersfoortse dierentuin. Bezoekers kunnen via een kleine tunnel naar het midden van het hyenaverblijf lopen, daar hebben zij een panoramisch uitzicht op deze roofdieren van DierenPark Amersfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *