Madurodam opent spectaculaire indoor familieattractie

Kinderen in Nieuw Amsterdam

 Madurodam opent vandaag haar grootste en indrukwekkendste attractie ooit.

Kinderen in Nieuw AmsterdamNieuw Amsterdam is een indoor familieattractie, waarin jong en oud 15 minuten lang zelf de spanning van de 17de eeuw beleven. Het is de vierde ‘grote’ attractie in het park en sluit aan bij de strategie van Madurodam om de bekende miniaturen te combineren met interactief vermaak.  

Beleef de spanning van de 17de eeuw De attractie bestaat uit een voorshow in een deinend schip, gevolgd door een high tech hoofdshow   met speciale effecten.

Bezoekers stappen aan boord van De Vergulde Bever en varen van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam, de stad die tegenwoordig bekend staat als New York. Op het  stadsplein van Nieuw Amsterdam worden ze zelf aan het werk gezet: ze moeten kanonnen afvuren  om de Engelsen op afstand te houden. Joris van Dijk, directeur van Madurodam: “Het is een  indrukwekkend en leerzaam verhaal waar we als Nederlanders trots op mogen zijn. De attractie is door onszelf gebouwd en bevat oneindig veel details. Door gebruik te maken van licht, geluid,  bepaalde trillingen en zelfs een watereffect voel je je als bezoeker echt onderdeel van de attractie.   Ieder bezoek aan Nieuw Amsterdam zorgt zo keer op keer voor nieuwe ontdekkingen, spanning en  avontuur”.  

Van miniatuur tot groots vermaak Met deze nieuwe attractie bereidt Madurodam haar indoor zone verder uit.

Nieuw Amsterdam in Madurodam“Met de komst van Nieuw Amsterdam kunnen we vernieuwing en vergroting van het aanbod aan bezoekers blijven garanderen​.  Iedereen kent Madurodam van de miniaturen in de openlucht, maar we hebben inmiddels ook viervoverdekte attracties. Dit maakt Madurodam ook onder slechte weersomstandigheden een leuk uitje voor het hele gezin.​” 

 Op 2 juli bestaat Madurodam 65 jaar.

Wat ooit is opgericht als levende herinnering aan oorlogsheld George Maduro én als fondsenwerver voor goede doelen is een plek geworden waar de wereld wordt geïnspireerd met het beste van Nederland. Via miniaturen, doe-dingen én indoor attracties beleven Madurodam bezoekers de waargebeurde verhalen over belangrijke personen, plekken en gebeurtenissen.  
 
 
Verhalen over vrijheid, pioniersgeest en grenzen verleggen. Zo verbindt Madurodam het verleden en heden en steken bezoekers iets op over de Nederlandse mentaliteit. Al sinds 1952 is Madurodam een uniek, (inter)nationaal icoon. Jaarlijks schenkt Madurodam haar opbrengst aan projecten voor kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *