Meimaand breekt naast warmterecord ook record op last minute hotelovernachtingen!

Friesland lift mee op vermelding Lonely Planet en Culturele Hoofdstad Leeuwarden

Lochem/Amstelveen – Het warme weer in de maand mei wakkerde bij veel Nederlanders het vakantiegevoel aan. De populaire website Voordeeluitjes.nl, waar hotelarrangementen worden verkocht, constateert een stijging van 21 procent in het aantal last minute hotelboekingen in mei 2018 ten opzichte van 2017.

Van de mensen die een hotelarrangement in mei boekten via Voordeeluitjes.nl, vertrok 34 procent nog in dezelfde maand. Juni is ook erg populair, maar liefst 32 procent van de vakantiegangers kijkt al uit naar een korte vakantie in de maand juni. De provincies Drenthe, Overijssel en Gelderland zijn het meest in trek en ruim 60 procent van de mensen gaat er lekker drie dagen op uit.

{module google in text}

Opvallend is dat de meeste vakantiegangers op de maandag incheckten. Daarna zijn de vrijdag en zondag de populairste aankomstdagen. Vergeleken met nu was vorig jaar de vrijdag nog de populairste aankomstdag in mei.

Omdat het Hemelvaart- en het Pinksterweekend in mei vallen, zou je verwachten dat dit juist populaire momenten zijn voor een lang weekend eropuit, maar dat was dit jaar niet het geval. Vrijdag 25 mei was de populairste aankomstdag, gevolgd door zondag 27 mei. Voordeeluitjes.nl vermoedt dat dit vooral te maken heeft met de komst van het warme zomerweer. Morgen (zaterdag 2 juni) is tot zover de meest populaire incheckdag in juni.

Vergeleken met vorig jaar zien we dat ook in 2017 25 mei de populairste vertrekdatum in mei was; toen was het overigens wel Hemelvaartsdag. Ten slotte was vorig jaar zondag 28 mei een populaire dag om in te checken. De reden? Tom du Moulins zege van de Giro d’Italia op deze dag zal er geen enkel verband mee hebben, maar het was een jaar geleden zelfs nog een paar graadjes warmer dan nu!

Lonely Planet zorgt voor recordaantal hotelboekingen in Friesland, wel minder Last Minutes!

Boekingsrecords door de warmterecords zijn er vooralsnog niet gesneuveld, dit in tegenstelling tot het aantal boekingen in Friesland! Vergeleken met mei vorig jaar zijn er in mei 2018 77 procent meer hotels geboekt. In de laatste twee weken van mei zien we zelfs een toename van 89 procent in het aantal boekingen!

Dat meer mensen dit jaar een korte vakantie in Friesland boeken, viel wel te verwachten omdat Leeuwarden dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa is, maar het bericht dat Friesland door Lonely Planet is uitgeroepen tot een Top 3-bestemming, zal ongetwijfeld meespelen in de enorme toename hotelboekingen in de laatste twee weken van mei, het ‘negatieve reisadvies’ voor Friesland van cabaretière Sanne Wallis de Vries ten spijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *