Run op last minute vakanties in eigen land

We blijken massaal Nederland te willen ontdekken dat blijkt uit een stijging van het aantal binnenlandse vakanties.

De zoek- en boekingscijfers van Voordeeluitjes.nl laten een flinke stijging zien als het gaat om vakanties in Nederland. 40% wil binnen nu en twee weken vertrekken. Met name onze kuststreek blijkt een zeer populaire regio. Van de provincies blijft Gelderland het meest populair gevolgd door Overijssel en Drenthe.

24% wil binnen een week vertrekken
Voordeeluitjes.nl ziet dat de behoefte om er snel tussenuit te gaan bij veel mensen stijgt. Terwijl 24 % van de vakantieboekers binnen een week wil vertrekken, geeft 40 % er de voorkeur aan om binnen twee weken de koffers gepakt te hebben. Het lijkt erop, dat men snel wil inspringen op mooi weer. Dan is het immers prima toeven op onze eigen stranden of op de vele Nederlandse fiets- en wandelpaden.
{module google}
Aanzienlijke groei vraag naar de kust
Veel Nederlanders besluiten in eigen land te blijven voor een korte vakantie. Dit jaar is er in juli opvallend meer vraag naar de Nederlandse kust, wat een stijging van 22 % ten opzichte van vorig jaar betekent. Dit blijkt uit de cijfers van vakantiepark- en hotelaanbieder Voordeeluitjes.nl. Vooral Noordwijk, Bergen aan Zee, Scheveningen en Texel zijn gewilde bestemmingen. Echter, door het warme weer in juni en juli zitten de kusthotels veelal vol, waardoor men uitwijkt naar andere gebieden. Van de provincies blijft Gelderland het meest populair, maar ook Overijssel, Drenthe, Zuid-Holland, Zeeland, Limburg en Noord-Holland kunnen rekenen op enorm veel belangstelling. Waar Noord-Holland een stijging van 12 % laat zien ten opzichte van vorig jaar, heeft Drenthe 19 % meer vraag en laat Zuid-Holland zelfs een groei van 35 % zien!

Is ons gras groener dan bij de buren?
Het is natuurlijk wel enigszins te verklaren waarom ons eigen land zo in trek is. Naast het weer speelt de onrust in de voorheen druk bezochte vakantielanden ook een rol. De recente cijfers van het onderzoeksbureau NBTC-NIPO tonen ons de belangrijkste reden om ergens niet naartoe te gaan op vakantie; terreurdreiging. Dit blijkt voor 45 % van de ondervraagde Nederlanders op te gaan.

Halfpension en all inclusive in de lift
Meer vakantiegangers kiezen ervoor ‘ontzorgd te worden’; ze geven de voorkeur aan een concept waarbij o.a. maaltijden en drankjes in het arrangement opgenomen zijn. Voordeeluitjes.nl ziet dit jaar de vraag naar vakanties op basis van all inclusive met 22 % toenemen ten opzichte van 2016, terwijl de vraag naar een verblijf op basis van halfpension een nog grotere groei laat zien bij een vergelijk met vorig jaar, namelijk een gemiddelde stijging van bijna 50 %!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *