STREETS OF THE WORLD PHOTO MUSEUM GAAT WEER OPEN

STREETS OF THE WORLD PHOTO MUSEUM

Op vrijdag 13 april 2018 om 10:00 uur opent het Streets of the World Photo Museum in Zaandam de deuren voor een nieuw seizoen.

STREETS OF THE WORLD PHOTO MUSEUM

Na een succesvol eerste jaar in 2017 met 10.000 museumbezoekers, gaat het unieke project over de wereldreis van fotojournalist Jeroen Swolfs nu een tweede seizoen in. Het fotomuseum op het Hembrugterrein is de hele zomer geopend voor publiek. Het Streets of the World Photo Museum is gevestigd in een voormalig magazijn van Defensie, heeft vier verdiepingen en een oppervlakte van 3800 m2.

Museumbezoekers dwalen als het ware door een doolhof van buitenlandse straten, pleinen en markten.

Tijdens die ontdekkingsreis door de continenten en hoofdsteden van de wereld, krijgt de bezoeker een inkijkje in honderden verschillende culturen. De levensgrote fotoprints tonen allerlei momentopnames uit het leven, denk aan een kleurrijke straat in Havana Cuba, een markt vol met rijp fruit in Kathmandu Nepal of een potje outdoor pool in Tajikistan Dushanbe. Het project bestaat uit 195 foto’s van 195 hoofdsteden in 195 landen.

STREETS OF THE WORLD PHOTO MUSEUM OPEN VAN VRIJDAG 13 APRIL – ZONDAG 30 SEPTEMBER

{module google}
Vanaf vrijdag 13 april is het museum iedere vrijdag t/m zondag open van 10:00 – 18:00 uur.
Vanaf woensdag 18 juli is het museum iedere woensdag t/m zondag open van 10:00 – 18:00 uur.

LOCATIE – Het Streets of the World Photo Museum ligt aan het Noordzeekanaal op het Hembrugterrein in Zaandam. Het adres is Slaghoedje 52, 1505 RJ in Zaandam.

BEREIKBAARHEID – Het museum bereik je met de auto, de Hempont, de Zaanboot, de fiets en het OV. Bekijk de routebeschrijving op de website voor meer informatie en het plannen van je bezoek.

STREETS OF THE WORLD TOUR –

Het Streets of the World Photo Museum is onderdeel van de Streets of the World Tour, waarvoor Jeroen Swolfs de hoofdsteden van de wereld nog een keer gaat bezoeken. Hij wil de 195 verhalen en foto’s die hij in zeven jaar verzamelde, terugbrengen naar alle landen via unieke foto-exposities. Denk aan pop-up fotomuseums zoals het museum in Zaandam, maar ook aan grote buitenexposities. De eerste ‘Streets of the World Tour’ locatie was in de voormalig bierbrouwerij van Carlsberg in Kopenhagen, Denemarken in de zomer van 2017. Streets of the World werkt momenteel aan een expositie in de voortuin van het Rijksdaggebouw in Berlijn en aan een drie kilometer lange guided-tour langs de rivier in het oude centrum van Dubai.
VOORPROEFJE VAN STREETS OF THE WORLD? – Bekijk de National Geographic Documentaire waarin Jeroen gevolgd wordt tijdens zijn wereldreis.

 

 

Over Streets of the World
“Iedere plek die ik bezocht, is op een heel eigen manier bijzonder. Steeds weer was ik verbaasd over de verschillende manieren waarop het leven geleefd kan worden in hetzelfde moment. Met zo veel verschillende decors aan gewoontes, vormen, kleuren, religies en landschappen zag ik toch, overal en altijd weer, dezelfde prachtige dingen waartoe mensen in staat zijn. Dat is de kern van dit project: laten zien hoe veel we eigenlijk op elkaar lijken, ondanks de unieke entourage van ons bestaan.”

– Jeroen Swolfs –

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *