VACANCESELECT ONTVANGT TOONAANGEVEND TRAVELIFE CERTIFICAAT

Pas acht  Nederlandse reisorganisatie sinds 2007 

Reisorganisatie Vacanceselect heeft het Travelife Certificaat ontvangen.

Sinds de oprichting van deze Europese duurzaamheidstandaard, in 2007, zijn er nu slechts acht  Nederlandse organisaties uit de reiswereld die hiervoor in aanmerking zijn gekomen. Vacanceselect voldeed aan meer dan tweehonderd  criteria, alle gericht op zorg voor het milieu, die door een onafhankelijk expert zijn beoordeeld. Deze criteria zijn van toepassing op de interne organisatie, maar ook op het productassortiment, consumentencommunicatie en samenwerking met partners.

Via deelname aan dit programma committeert Vacanceselect zich aan een zeer breed, intern en extern, duurzaamheidsbeleid. “Wij zijn bijzonder trots, dat wij dit certificaat hebben mogen ontvangen,” aldus directeur Loek van de Loo. “Duurzaamheid heeft altijd al in ons DNA gezeten. In onze beleidsvorming was de zorg voor het milieu altijd al vanzelfsprekend. Deze certificering dwong ons nog eens extra al onze activiteiten onder het vergrootglas te leggen en daar waar nodig bij te sturen.”

{module google rechts}

Duurzame activiteiten
Zo zal in het buitenland zoveel mogelijk lokaal personeel worden geworven, om reisinspanningen te beperken. Samenwerking zijn bij voorkeur met partners die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en hiervoor erkende certificaten bezitten. Met hen zullen zeer regelmatig in gezamenlijkheid nieuwe duurzaamheidsacties worden ontwikkeld. Nieuwe en bestaande kampeeraccommodaties voldoen aan strenge milieueisen. Medewerkers worden gestimuleerd gebruik te maken van het openbaar vervoer. Daarnaast zal het zojuist geopende, hoofdkantoor ook in de toekomst worden ingericht met zoveel mogelijk gerecycled meubilair. Vacanceselect is overigens onlangs door de ANVR genomineerd voor de ‘Sustainable Travel Award’ 2018 vanwege de  Bohemian Lodge. Ooit een verouderde caravan. Deze veranderde echter, na een grondige metamorfose in een stoer, comfortabel glampingonderkomen.

Over Travelife:
Travelife, opgericht met de steun van de Europese Commissie, is dé toonaangevende internationale duurzaamheidscertificering in de reissector. Meer dan 35 nationale reisorganisaties promoten de regeling bij hun leden, waaronder de Nederlandse ANVR, de British Travel Association ABTA en PATA, de Pacific Asian Travel Association. Het Travelife certificaat is vergelijkbaar met de FSC-standaard voor verantwoord hout en met de MSC-standaard voor duurzame vis. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *