Van Spijker tot spijker: bijzondere werken bewoners Spijkerkwartier te zien in Museum Arnhem

Van Spijker tot spijker bijzondere werken bewoners Spijkerkwartier te zien in Museum Arnhem

De geest van Pierre Janssen leeft voort in Museum Arnhem.

Van Spijker tot spijker bijzondere werken bewoners Spijkerkwartier te zien in Museum Arnhem

Hij wist nieuwe groepen mensen te bereiken en naar het museum te halen, aan zich te binden én te inspireren. In dit kader nodigden wij, samen met Kunst op de Koffie , bewoners van het Arnhemse Spijkerkwartier uit hun favoriete kunstwerk te delen met een groot publiek. 

Voor de tentoonstelling Van Spijker tot spijker vroegen Kunst op de Koffie en Museum Arnhem aan alle Spijkerkwartier bewoners een kunstwerk uit hun privéverzameling in te zenden dat veel voor hen betekent en dat ze met een groot publiek willen delen.

Dit leverde een enorme verrassing aan kwaliteit, verhalen en diversiteit op. Een selectie van de meest bijzondere werken en verhalen is vanaf 30 september te zien in de Koepelzaal van Museum Arnhem.

Museum Arnhem
Museum Arnhem is hét museum voor (inter-)nationale moderne en hedendaagse kunst én vormgeving van de stad Arnhem. Speerpunten zijn realistische kunst uit de 20ste eeuw, sieraden en vormgeving, met extra aandacht voor niet-Westerse kunst en werk van vrouwelijke kunstenaars. Belangrijke thema’s zijn ontwikkelingen en machtsverhoudingen in de samenleving. Het museum is beroemd om zijn bijzondere ligging middenin de stad met prachtig uitzicht vanuit de beeldentuin over de Rijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *