Vlaggetjesdag Muiden

Vlaggetjesdag Muiden is al jarenlang een mooie traditie.

Op zondag 29 april wordt, nu voor de 18e keer, het vaarseizoen in Muiden feestelijk geopend. Vlaggetjesdag is uitgegroeid tot een ontzettend leuk en gezellig familie evenement, er is voor iedereen wat te doen! Muider schippers, Kasteel Muiderslot en Forteiland Pampus nodigen bezoekers uit om naar Muiden te komen. Diverse schepen kunnen bezichtigd worden, bijvoorbeeld Stoomschip Succes,
de driemaster Sanne Sophia, de Hydrograaf, bekend als pakjesboot van Sinterklaas, en de klipper Hoge Wier. Met de aanwezige Huizer botters kunt u tegen een geringe vergoeding een vaartochtje maken, houdt u van meer snelheid dan is wellicht een RIB tochtje iets voor u.

Als één van de speciale gasten verwelkomen wij de Meander van Stichting Vaarwens, ook dit schip is te bezichtigen. Stichting Vaarwens verzorgt al meer dan tien jaar gratis dagtochten voor mensen die een zeer slechte levensverwachting hebben door een bedreigende ziekte.
De andere speciale gast is sleepbootje “de Pampus” , ooit eigendom van de oude jachthavenmeester Jan van de Beld, een prachtig gerestaureerd scheepje wat de moeite waard is om te zien.

{module google}

Naast de schepen in de haven is er veel te beleven in het centrum van de Muiden. Er zijn 20 kramen met oude ambachten en ruim 25 kramen met o.a. nautische kleding, biologische olijfolie, een palingroker, een ijscoman, een coffee-bike en natuurlijke onze heerlijke poffertjestent.
Op het terras van Café Ome Ko kunt u haring happen, de volledige opbrengst hiervan gaat naar Stichting Vaarwens. In de RK kerk aan de Herengracht is een boekenmarkt en in de Grote Kerk is de expositie ‘Wereldmensen’ van Kunstcollectief Muiden & Muiderberg.

Er treden zeemans- en smartlappenkoren op uit Muiden, Naarden, Almere, Abcoude en Amsterdam. U kunt met Jack Sparrow op de foto, kinderen worden geschminkt door zijn piratenvrouwen, Stoomschip Succes wordt rond 1 uur officieel welkom geheten in Muiden door burgemeester Han ter Heegde of u kunt naar een lezing van zeezeiler Henk de Velde aan boord van Stoomschip Succes.
In de middag zijn er twee Flyboard demonstaties op de Vecht. Bij de sloeproeiverenigingen van Muiden kunt u mee roeien om en vanzelfsprekend zorgt de Muider horeca voor een gastvrij onthaal.

Kasteel Muiderslot heeft net de tentoonstelling ‘Gewapend met schoonheid’ geopend, natuurlijk is de valkenier aanwezig en kunt u op eigen gelegenheid de hoge torens beklimmen.
Forteiland Pampus is met de veerboot vanaf de Herengracht goed bereikbaar, er is de gehele meivakantie Piratenweek voor jong en oud en natuurlijk is het terras met het mooiste uitzicht van Nederland geopend.

Welkom in Muiden, een schat van een stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *